Yoga als therapie

Heb je specifieke klachten waar je graag persoonlijke yoga-oefeningen voor krijgt? Dan kun je bij Ohlijf in Utrecht yoga als therapie volgen. Bijvoorbeeld als je last hebt van stress, burn-out of chronische lichamelijke klachten. De lessen zijn individueel.

 In mijn groepslessen probeer ik altijd rekening te houden met de behoeftes en wensen van elke individuele deelnemer. Maar het blijven natuurlijk wel lessen met meerdere deelnemers. Wil je yoga krijgen die helemaal afgestemd is op jouw klachten, dan kun je bij mij ook yoga als therapie volgen.

Therapeutische yoga - Ohlijf Utrecht West

Intake

Voor het volgen van yoga als therapie krijg je eerst een intakegesprek. Tijdens dit gesprek onderzoeken we wat jij mentaal en fysiek nodig hebt. Wat wil je veranderen? Waar wil je aan werken? Wat wil je versterken, loslaten of accepteren? Dit kan bijvoorbeeld zijn: (her)vinden van innerlijke rust en balans, het vergroten van je flexibiliteit of juist ontspanning en kracht opbouwen.

Therapeutische yoga

Individuele yoga of yoga als therapie kan ondersteunend en helend werken voor mensen met bijvoorbeeld een depressie, burn-out, angststoornis, overgangsklachten, artrose, migraine en slapeloosheid. Het helpt bij jouw fysieke, mentale en emotionele herstel. Je kunt dit ook combineren met een (korte) voetmassage.

“De rust en de warmte die Ingeborg me gaf in de sessies hebben mij geholpen om in dit moeilijke jaar niet in paniek te raken en juist de focus te leggen op de liefde, rust en de schoonheid om me heen. Zowel de yogaoefeningen tijdens de sessies als de tips die ik kreeg voor thuis waren op mijn behoeften afgestemd. Hierdoor voelde ik me na de sessies rustig en energiek tegelijkertijd.”

-Marianne-

Intake plannen  voor Therapeutische yoga

Wil je een intake plannen? Stuur me dan een mail of bel me even.

Meer informatie

Naast het doen van specifieke yogahoudingen zijn ademhalingsoefeningen, (begeleide) meditatie en eventueel visualisaties ook onderdeel van een consult. Als je dat wilt, bespreek ik graag de mogelijkheden om de oefeningen op papier of ingesproken bestand mee te geven. Zo kun je er thuis mee aan de slag gaan. Dit ondersteunt en versnelt jouw proces.  

Vergoeding

Yoga als therapie wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel kun je aan je werkgever vragen of je het op zijn kosten mag volgen. Heb je een eigen bedrijf, dan kun je deze yoga opgeven als opleidingskosten. Voor tarieven en andere informatie kun je kijken op de pagina ‘Praktische info’.

 

Meer informatie Ohlijf Utrecht West

Nog vragen    

Wil je meer weten, je aanmelden voor therapeutische yoga of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met me op.