Yin yoga

Woon je in Utrecht en ben je op zoek naar een fijne yin yogales? Bij Ohlijf kun je elke week een heerlijk ontspannen groepsles volgen. 1,5 uur lang tijd voor jezelf en even niets moeten. Sport- of yogaervaring is niet nodig.

Yoga en ook yin yoga gaan niet om soepel zijn. Je hoeft dus niet als een acrobaat met je neus je knieën te kunnen aanraken. Je gebruikt je lichaam niet om in een bepaalde houding te komen. Je gebruikt de houding om meer in je lijf te komen. Want je lijf weet vaak meer dan je hoofd. Ik help je daarbij op een zachtaardige manier.

Yin yoga en bindweefsel

In een yin yogales ligt de focus op het ontspannen van de spieren. Dat doe je door wat langer in dezelfde houding te blijven. Hiermee geef je het bindweefsel, de banden en de pezen in jouw lichaam meer ruimte. Daardoor kan er ook meer ruimte en rust in je hoofd ontstaan. Fijn als je kampt met overspannenheid, burn-out of rug, nek- en schouderklachten.

Meer dan alleen Yin Yoga-Ohlijf Utrecht West
Yin Yoga en bindweefel - Ohlijf Utrecht West

Meer dan alleen yin yoga

De les bestaat niet puur uit yin yoga. Ik gebruik ook andere yogastijlen zoals slow flow yoga. In tegenstelling tot de meer statische yin yoga bestaat deze yoga uit langzame ritmische bewegingen voor meer flexibiliteit in je spieren.

Ook is er ruimte voor een korte meditatie en doe ik veel met de ademhaling. Die helpt je om makkelijker in een houding te komen en daarin te ontspannen.

“Mijn meest relaxte moment van de week en even tijd voor mezelf. Altijd een prettige sfeer en afwisselende lessen. Ingeborg geeft heel fijne slow flow/ yin yoga in een klein groepje. Ze houdt rekening met eventuele klachten en is geïnteresseerd in alle deelnemers. Ik ga met veel enthousiasme elke week weer naar deze yogales.”

-Jose-

Volg dan een gratis proefles Yin Yoga

Twijfel je nog of yin yoga iets voor je is? Volg dan een gratis proefles.

Je kunt ook meteen een gewone les boeken via Momoyoga.com.

Yin Yang yoga

Wil je liever een iets actievere les? Dan kun je in mijn studio in Utrecht ook lessen yin yang yoga volgen.