Ervaringsgerichte Psychosociale- en Gestalttherapie

Iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met moeilijke momenten. Deze kunnen zich voordoen op het werk, in relaties, op school of in de opvoeding. Het kan ook zijn dat er een conflict speelt of dat u twijfelt aan uzelf. Soms leiden psychische klachten of nare ervaringen zelfs tot lichamelijke klachten. Dit is vaak het signaal om er iets aan te gaan doen.
Yogalessen zijn geschikt voor alle leeftijden en lichamen Ohlijf Utrecht West

Je lichaam als therapeut

Het lichaam kan veel vertellen over wat er zich van binnen afspeelt en kan ook een ingang zijn om te werken aan deze klachten. Deze ingang heeft mij altijd geïnteresseerd.

Om mij verder te verdiepen in de koppeling tussen lichaam en geest ben ik in 2021 gestart met de 4-jarige opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale therapie en Gestalttherapie.

Deze vorm van therapie is lichaamsgericht en richt zich op wat er zich in het NU afspeelt. Uiteraard heeft het verleden invloed op wie je op dit moment bent maar alleen in het heden kun je iets veranderen of aanpakken.

\

Wat kan een sessie voor je betekenen?

Aangezien de verbinding tussen het psychische en het fysieke voor mij belangrijk is en ik verschillende lichaam therapieën beoefen kan dit ook terugkomen in deze therapievorm. 
Je kunt denken aan ademhalings-of yoga oefeningen, een korte voetmassage maar alles in overleg en afgestemd op jouw situatie. Ook kan het nodig zijn om je partner of een belangrijke ander uit te nodigen voor de therapie.

  • RStressgerelateerde klachten, zoals overspannenheid en burn-out
  • RBij vage lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en slapeloosheid
  • RBij emotionele klachten zoals vastzittende boosheid, verdriet of angst
  • ROndersteuning bij rouwverwerking

Intake

Als dit je aanspreekt of als je nog eventuele verdere vragen hebt dan kun je mij een mailtje of appje sturen; mail@ohlijf.nl of 06-47976596.

Ik zie er naar uit om jou te ontmoeten.

“Het herkennen en benoemen van mentale en fysieke klachten is vaak een opening waar met name mijn therapievorm zich op focust”

-Ingeborg-