Ohlijf: yoga en massagetherapie

Ohlijf is een praktijk voor yoga en massagetherapie in Utrecht. Ik, Ingeborg van Duin, run de praktijk sinds 2012. Ik vertel je graag over mijn werkwijze en waar ik voor sta.

 Als dochter van een yogadocente kreeg ik van jongs af aan mee dat ontspanning en luisteren naar je lijf belangrijk is in het leven. Tijdens mijn werk als verpleegkundige en later tijdens de opleiding tot massagetherapeut, leerde ik dat dit niet altijd voor iedereen zo vanzelfsprekend is.

Massagetherapie bij gezondheidsklachten

Ik weet als geen ander hoe het is om gezondheidsklachten te hebben. Jaren terug zocht ik zelf hulp bij een voetreflexologe en was onder de indruk van wat de massagetherapie voor me deed. Dit wilde ik ook kunnen betekenen voor mensen met klachten. En zo werd in 2012 Ohlijf geboren, in Utrecht West. Later, in 2017/2018, kwamen daar naast voetmassage ook nog yogalessen en yoga als therapie bij.

Wil je weten welke opleidingen en bijscholingen ik op dit vlak heb gedaan? Neem dan een kijkje op mijn ‘CV’. 

Van hoofd naar lijf

In deze tijd waarin we veel achter computers zitten en met onze telefoon bezig zijn, schenken we soms te weinig aandacht aan het hier en nu. We zitten veel in ons hoofd en vergeten ons lichaam. Daardoor kun je rond blijven lopen met fysieke of mentale klachten als pijn in de schouders of hoofdpijn.
Soms heb je al een tijd vage klachten, zoals een gevoel van vermoeidheid of een gevoel van overbelasting, maar neem je niet de tijd om hier bij stil te staan.

(Voet)massagetherapie kan dan verlichting bieden. Ook yin yoga/yin yang yoga en ademhalingsoefeningen kunnen zorgen dat je weer goed in je vel komt te zitten. Door mijn ervaring als verpleegkundige heb ik kennis van het lijf en kan ik snel intunen op mensen. Wat is belangrijk voor jou? Samen kijken we hoe ik jou het beste vooruit kan helpen. Dat kan ook betekenen dat we verschillende methodes combineren.

 

Persoonlijke benadering

Voor mij is het belangrijk dat jij na een sessie, welke dat ook is, met een ontspannen gevoel weer naar huis gaat. Ik probeer de voetmassage of yoga-oefeningen zo goed mogelijk af te stemmen op wat jij nodig hebt. Ik doe dit op een liefdevolle, milde en nuchtere manier. Iedereen heeft een uniek lichaam en gaat daar op zijn/haar eigen manier mee om. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak en veilig voelt.

Je leert luisteren naar je lijf. Dat kan betekenen jouw grenzen accepteren of juist wat meer de uitdaging durven opzoeken. Maar wel altijd met zachtheid. Het gaat niet om presteren of de perfecte houding. En… er mag gehuild en gelachen worden!

 

Wil je nog wat aan me vragen of voorleggen? Doe dat gerust. Neem contact met me op en ik help je verder.