Individuele yoga

Individuele yoga- of yoga als therapie kan ondersteunend en helend werken voor mensen met bijvoorbeeld een depressie, burn out, angststoornis, overgangsklachten, artrose, migraine en slapeloosheid. Een sessie is aan te raden voor je eigen herstelproces fysiek, mentaal en emotioneel. Je kunt dit ook combineren met een (korte) voetreflex behandeling.

Voor het volgen van individuele (therapeutische) yoga vindt voorafgaand een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek kijken we naar wat jij mentaal en fysiek nodig hebt en wat jij wilt veranderen, aan wilt werken, versterken, los wilt laten of accepteren. Dit kan bijvoorbeeld zijn: (her)vinden van innerlijke rust en balans, het vergroten van je flexibiliteit of juist ontspanning en kracht opbouwen.

Naast het doen van yogahoudingen zijn ademhalingsoefeningen, (begeleide) meditatie en eventueel visualisaties ook onderdeel van een consult. Ter aanvulling van het consult krijg je de oefeningen- op papier of ingesproken- mee en vraag ik je om ook thuis aan de slag te gaan met de oefeningen. Dit kan jouw proces ondersteunen en versnellen.

Nb: dit consult wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed