Voetreflex

De mens is een eenheid van lichaam, geest en ziel. Deze drie-eenheid is idealiter in balans, maar door het dagelijkse leven te leven kunnen er blokkades ontstaan.

Door het opheffen van blokkades en het vergroten van het zelfherstellend vermogen is het mogelijk om een genezingsproces in gang te zetten en/of het te ondersteunen. Voetreflextherapie is een methode die niet alleen naar de klachten (de symptomen van de verstoring) kijkt, maar ook op zoek gaat naar de oorzaak die achter de klachten zit.

Uitgangspunt bij deze therapie is dat alle systemen (o.a. organen, zenuwen en meridianen) in je lijf beinvloed worden, waardoor blokkades worden opgespoord en behandeld via manuele massage van je voeten of onderdelen daarvan. Alles in het lichaam heeft een reflexzone of reflexpunt op de voet.

Meridianen vormen samen een energetisch systeem in het lichaam waarop de acupunctuurpunten zich bevinden en voorzien het lichaam van energie.

Door de reflexzones en acupunctuurpunten te stimuleren zorg je op natuurlijke wijze dat de genezing van allerlei klachten in gang worden gezet.

Denk aan:

Staat je klacht er niet bij of wil je gewoon een ontspannende voetmassage neem dan gerust contact op. Het is ook mogelijk om deze behandeling te combineren met yoga therapie.