Cursus

Driedaagse cursus Van wens naar werkelijkheid

Wil je erachter komen wat je werkelijk wilt? Wil je uitbloeien tot datgene wat eigenlijk al in je besloten ligt? Kom dan mee op een  creatieproces en maak van je wens werkelijkheid. In drie verschillende dagen gaan we middels natuurcoaching, yoga en meditatie op onderzoek uit naar jouw verlangens en weg om dat te realiseren. Op een prachtige locatie midden in de natuur.

Data: 16 september, 30 september en 14 oktober 2019

Voorjaar 2020: 20 maart, 3 april en 17 april 2020

Locatie: Bronhoeve, Cothen

We hebben ons laten inspireren door de creatiespiraal (Marinus Knoope, 1998, https://decreatiespiraal.nl). Vele mensen zijn je al voor gegaan en met succes.

     Van wens naar werkelijkheid

  

Het programma is als volgt opgebouwd

Het creatieproces bestaat uit zeven stappen. Tijdens de drie dagen doen we allerlei oefeningen om jouw wens te verwezenlijken en gaan we in gesprek over jouw ervaringen en de betekenis die je eraan geeft. In de tussenliggende week of weken kun je de stappen zelf ondernemen. Het maakt niet uit hoever je daar dan in bent gekomen, soms is meer tijd nodig. In de bijeenkomsten staan we stil bij jouw proces en wat je nodig hebt om verder te komen. En je ervaart en leert hoe je jouw creatieproces in gang zet.

Dag 1. In contact komen met je diepste verlangens en wensen

Op deze eerste dag maken we kennis met elkaar en ga je op zoek naar je verlangens en wensen, die je graag wilt verwerkelijken. Oude belemmerende gevoelens worden los gelaten om ruimte te maken voor nieuwe verlangens.

In stilte maak je contact met je diepste verlangen, je ware zelf, je bestemming.  Vervolgens zetten we het beeld hiervan (denkbeeldig) neer.

Dag 2. Positief denken en verbinden

De tweede dag gaan we je wens laten groeien tot een succes. Geloven is geen garantie voor succes, maar wel bevorderlijk voor je kansen op succes. Affirmaties helpen daarbij. 

Vervolgens treedt je met je wensen naar buiten en maak je verbinding met anderen. Je zoekt naar wegen waarin je je dromen kunt realiseren.

Dag 3. Realiseer je wensen en houd vol

Om de overgang te maken van vrijblijvend fantaseren naar doelgericht realiseren, maak je een plan dat ook voortdurend wordt aangepast. Beslissingen maken gebeurt vaak impulsief, op intuïtie. Daar besteden we aandacht aan.

En dan is het tijd om je wensen te realiseren. Al doende leer je de vaardigheden, want echt werk is een kwestie van vallen en opstaan en hoe dan ook blijven geloven. Je geloof kan keer op keer op de proef worden gesteld.

Tenslotte genieten we van het succes en het delen van je succes. Bewust ontvangen, fysiek ervaren, voelen hoe het is als een wens vervuld wordt en daar openlijk expressie aan geven, is genieten van succes .

Praktische informatie

Over de trainers

​​Wij zijn Ingeborg van Duin en Ireen de Graaf en samen hebben we een mooi programma gemaakt, vanuit onze ervaringen met yoga, meditatie en natuur-en wandelcoaching. Goed voelen en daar uiting aan geven staat centraal, met veel aandacht voor wie jij bent. De sfeer is open, veilig, ontspannen en vertrouwelijk.

  

De natuur heeft geen haast en toch komt alles af

Lao Tzu

Dromen is erg belangrijk. Je kunt alleen iets realiseren als je je er een voorstelling van kunt maken

G. Lucas

Algemene voorwaarden